DET3 Gauges
pytanie czy jest możliwość dodania do aplikacji zegarków tak aby można to ładnie wyświetlić sobie na tablecie w aucie?
Re: DET3 Gauges
a w jaki sposob to wyswietlasz ? jakies urzadzenie z windows ? jak tak to jakie ?
- Kisielisodd
- ECUMASTER TEAM
Ja z powodzeniem używam sobie asusa transformera t100 z pełnym windows ze stacją dokującą to mały laptop, z odpiętym tabletem ... tablet
. Na każdym urządzeniu z Windows spokojnie zadziała. Można stroić zarówno EMU jak i DET3.
Nie mniej nie spodziwał bym się jakichkolwiek zegarów do DET3. Platforma jest już raczej zamknięta tak jak soft.

Nie mniej nie spodziwał bym się jakichkolwiek zegarów do DET3. Platforma jest już raczej zamknięta tak jak soft.
Chciałem kupić T 100 ale trochę drogi jak na zestaw kontorlek
na jakimś telefonie z windows też pójdzie ?

- Kisielisodd
- ECUMASTER TEAM
Niestety nie, tylko android dla EMU
a co za różnica? jak będzie soft to ze sprzętem się dostosuję...Tegma wrote:a w jaki sposob to wyswietlasz ? jakies urzadzenie z windows ? jak tak to jakie ?
rozumiem, że firma skupia się już tylko na EMU a DET3 wraz z klientami zostają odstawieni na bok, szkoda, ale fajnie jakby Jadzwin oficjalnie napisal cos w tym temacieKisielisodd wrote:Nie mniej nie spodziwał bym się jakichkolwiek zegarów do DET3. Platforma jest już raczej zamknięta tak jak soft.
Problem jest ze projektujac DET3 nie przewidzielismy mozliwosci wspolpracy z Androidem.
Wiec w tym momencie zrobienie tego byloby bardzo skomplikowane jesli wogole mozliwe.
Wiec w tym momencie zrobienie tego byloby bardzo skomplikowane jesli wogole mozliwe.
A czy w takim razie jest opcja , aby doczekać się Gauges pod Windowsa ? już sobie kupiłem tablet z Windows 8.1 , mam podłączonego pod det, aby widzieć parametr czujników etc... Ale mega fajnie by było gdyby to były informacje wyświetlane tak, aby można było zobaczyć z 0,5 m... przekraczając np. krytyczne parametry mogły by się podświetlać na czerwono, tablet może też wyświetlać aktualne obroty a dodatkow idealnie by było aby samemu ustawiać na ekranie to co dla nas ważne ... Pod Windowsem do zrobienia ???????
Kisielisodd wrote:Ja z powodzeniem używam sobie asusa transformera t100 z pełnym windows ze stacją dokującą to mały laptop, z odpiętym tabletem ... tablet. Na każdym urządzeniu z Windows spokojnie zadziała. Można stroić zarówno EMU jak i DET3.
Ale DET3 dziala podpiety pod microUSB, czy przez stacje dokujaca ?
- Kisielisodd
- ECUMASTER TEAM
Działa podpięty zarówno do stacji dokującej jak i do micro USB (do mikro usb uzywam specjalnego kabla przejściowego)
Jestem za - chyba taki programik pod Windows, z dużymi zegarami , obrotami , temp ( najlepiej samemu sobie to ustawić - co się chce mieć ) nie będzie jakimś wielkim problemem... nawet można by go sprzedawać za np 50 zł
Cz ktoś to forum czyta ? Czy umiera zanim się jeszcze narodziło ?
żyje czemu miało by być inaczej , natomiast nie sadzisz ze robienie dasha do det3 jest lekkim przerostem formy nad treścią ? 99,9% użytkowników odczytuje obroty silnika i temperaturę z zegarów na desce , i nic innego co jest ci potrzebne w czasie użytkowania auta z deta nie odczytasz
nie sadze aby producent myślał inaczej i marnował czas na niepotrzebne bajery
nie sadze aby producent myślał inaczej i marnował czas na niepotrzebne bajery
- Kisielisodd
- ECUMASTER TEAM
Niestety, dascha do DET3 nie będzie. Software jak i hardware jest już zamknięty i nie ma planów rozwijania tego urządzenia w jakikolwiek sposób.