protokół CAN Renault Clio
Witam,
na bazie jakiego modelu Clio została w EMU dodana obsługa protokołu CAN?
Clio II/Clio III? RS czy zwykły? z którego roku?
Czego dotyczy obsługa CAN? elektrycznego wspomagania kierownicy / zegarów / ABS?
Pozdrawiam
Jacek
na bazie jakiego modelu Clio została w EMU dodana obsługa protokołu CAN?
Clio II/Clio III? RS czy zwykły? z którego roku?
Czego dotyczy obsługa CAN? elektrycznego wspomagania kierownicy / zegarów / ABS?
Pozdrawiam
Jacek
Re: protokół CAN Renault Clio
clio 2 2005-----> w sumie to 2008 licznik dci ale molexy tez to robil w liczniku sporta ph2 chyba
niestety nie dziala z clio 3 rs
Jak to zgrac ze soba? Kwestia ustawien ramki czy cos innego?

Nie ma nikogo z opisem ramek od clio3rs?
Albo chociaz auto seryjne clio 3 rs 197 zeby zaczytac ramki...
Ja niestety sie zgapilem i juz teraz nie mam z czego zaczytac
Albo chociaz auto seryjne clio 3 rs 197 zeby zaczytac ramki...
Ja niestety sie zgapilem i juz teraz nie mam z czego zaczytac

to chyba nawet nie musi byc z RS wystarczy clio 3 ja czytalem z 1,2 i z 1,5 potem to chodzi, jedynie jakas kalibracja ale podstawowe wskazniki dzialaja
panowie jest juz wersja 1.163 ktora obsluguje CLIO 3
a ja wgralem i caly czas nie dziala (clio3rs).
Bede dzis wlaczyl dalej ale na chwile obecna nie udalo mi sie uruchmic wskaznikow.
No i nie działa...
Bede dzis wlaczyl dalej ale na chwile obecna nie udalo mi sie uruchmic wskaznikow.
No i nie działa...

Usatwiles 500kbps, masz terminator ? Na pewno CANL i CANH dobrze podlaczyles ?
tak. w obd sie wpialem. 120ohm bylo. pilnie obrotomierz choc potrzebuje...
dzis zadzialalo a nic nie zminilem teoretycznie. Jutro bede testowal ale wyglada ze ZEGARY w Clio3RS DZIALAJA!!
Mnie też na chwilę zadziałało, potem miałem przygody z akumulatorem i teraz mam raz w miesiącu. Dziś wrzucę 1.164 i zobaczę czy coś drgnie.
Przpomne sie jeszce z jedna funkcjonalnoscia dla mnie przydatna.
Wysylanie na zegary oryginalne po CAN predkosci z sterownika EMU - znaczy ze nie z pompy ABS ale zeby z EMU wysylac predkosc na zegary Clio.
Nie posiadam pompy ABS, mam podpiety VSS z sensora i to dziala bo jest w logach, biegi rozponaje itp. Teraz tylko chodzi zeby wskazowka od predkosciomierza pokazywale to co EMU 'wie'.
Pozdrawiam,
Adam
Wysylanie na zegary oryginalne po CAN predkosci z sterownika EMU - znaczy ze nie z pompy ABS ale zeby z EMU wysylac predkosc na zegary Clio.
Nie posiadam pompy ABS, mam podpiety VSS z sensora i to dziala bo jest w logach, biegi rozponaje itp. Teraz tylko chodzi zeby wskazowka od predkosciomierza pokazywale to co EMU 'wie'.
Pozdrawiam,
Adam