Witam,
Jak rozumiem sportowe wyświetlacze mogą komunikować się z EMU albo przez port rozszerzeń albo po magistrali CAN.
Jeśli mam w port rozszerzeń wpięty moduł CAN, niezbędny by uruchomić elektryczne wspomaganie kierownicy, to muszę w sofcie wybrać stosowny do mojego auta "CAN-BUS dashboard" co oznacza, że wprawdzie wspomaganie zaczyna działać lecz sportowy wyświetlacz pokazuje wyłącznie te informacje, które przewiduje dany protokół (w tym przypadku CLT, RPM i VSS).
Myślałem, że wybranie w sofcie opcji "Send EMU data over CAN-BUS" oraz wybranie w Race Studio (soft do konfiguracji wyświetlacza) protokołu AIM pozwoli mi na monitorowanie również parametrów pracy EMU ale sprawdziłem wczoraj i nie działa.
Czy jest jakaś możliwość, lub coś robię nie tak, żeby wyświetlać na dashboardzie parametry pracy silnika inne niż wskazuje na to wybrany protokół - "CAN-BUS dashboard" tak żeby peryferie w postaci wspomagania i powiedzmy ABS działały a na sportowym wyświetlaczu można było monitorować parametry pracy silnika dostępne w EMU (TPS, CLT, IAT, MAP, OILT, OILP itp.)
Dzięki,
Jacek