Witam!
Chcę zamontować EMU do silnika z takim kołem zamachowym: http://allegro.pl/renault-laguna-i-1-8- ... 98492.html
jakie wybrać ustawienia dla primary trigger??
Wieniec Renault
Re: Wieniec Renault
Nikt nic?? Dobrze się domyślam, ze jest to "Renix"??
-
Pójdzie jako trigger 60-2, takie samo koło mam w moim Clio 2 Sport z silnikiem F4R.
OKi, będe próbował. Masz czujnik CAMa do synchronizacji?? Ja bym chciał dodać, bo w 8V oryginalnie nie ma
- Kisielisodd
- ECUMASTER TEAM
w V8 nie ma to sensu bo i tak będzie emu działo w "wasted spark". Gdyby wieniec był typu multitooth, to ma to sens, w przypadku brakującego zęba jest zupełnie zbędny.
Tam jest dystrybutor i jedna cewka, prawdopodobnie to zostanie. Zależy mi natomiast na sekwencji i dlatego chce czujnik wałka dołożyć
-
U siebie lecę bez czujnika wałka z racji tego że auto i tak na wałkach ponad 300 stopni i ITB plus podwójny rail paliwowy czyli w trąbki ITB leję full grupą. Wywalaj dystrybutor i zrób sobie chociaż wasted spark na podwójnej cewce.

8V nie V8Kisielisodd wrote:w V8 nie ma to sensu bo i tak będzie emu działo w "wasted spark". Gdyby wieniec był typu multitooth, to ma to sens, w przypadku brakującego zęba jest zupełnie zbędny.

- Kisielisodd
- ECUMASTER TEAM
ło czizas, nieprzespane noce dają znać o sobie ..... 

Czy DET3 jako PB też łyknie sygnały z takiego koła jako 60-2 ?