Det 3 podłączenie.
Miałem stary soft.
Przy sofcie 1.4 wszystko jesr dostępne.
Przy sofcie 1.4 wszystko jesr dostępne.
Re: Det 3 podłączenie.
Witam, pytałem na racingforum ale nikt mi nie odpowiedział niestety 
Posiadam det2, pytanie czy jak wylutuje z jego wnętrzności tego scalaka odpowiedzialnego za komunikacje po com-ie i wlutuje sobie np. BTM-222 (uart to bluetooth) to czy client pod windowsem ogarnie wirtualnego com-a na bluetooth?
Ew. powiedzcie mi jakie prędkości ustawić aby sprawdzić paluchami czy to zadziała.

Posiadam det2, pytanie czy jak wylutuje z jego wnętrzności tego scalaka odpowiedzialnego za komunikacje po com-ie i wlutuje sobie np. BTM-222 (uart to bluetooth) to czy client pod windowsem ogarnie wirtualnego com-a na bluetooth?
Ew. powiedzcie mi jakie prędkości ustawić aby sprawdzić paluchami czy to zadziała.
W det 3 FIT.
Na pinach 4 i 5 jest wyjście na czujnik wału- podłączam te 2 piny ?
Chodzi mi o FIT, pamietam ze w trybie swinki tylko podlacza się pin 5.
Czyli z tego 4 pinu na co to ma iść ?
Na pinach 4 i 5 jest wyjście na czujnik wału- podłączam te 2 piny ?
Chodzi mi o FIT, pamietam ze w trybie swinki tylko podlacza się pin 5.
Czyli z tego 4 pinu na co to ma iść ?
- Kisielisodd
- ECUMASTER TEAM
4 i 5 pin wykorzystuje się do modyfikacji sygnału zbalansowanego. Jeżeli u Ciebie nie występuje sygnał zbalansowany z czujnika położenia wału, nie trzeba podłączać wyjścia nr 4 .
A skąd wziąźć informacje czy sygnał jest zbilansowany czy nie - ewentualnie czy mozna to sprawdzić ?
- Kisielisodd
- ECUMASTER TEAM
Abo podaje to producent w dokumentacji, albo używa się oscyloskopu i mierzy przebiegi sygnały, albo doświadczalnie, podpinając DET3 w różnych konfiguracjach aż silnik się uruchomi.
-
witam.
Czy Mitsubishi Eclipse 2G podłącze tak samo jak Eclipse 1G z instrukcji ze strony ecu master? i czy te kabelki co trzeba podpiąć wystarczą czy trzeba coś więcej?
Czy Mitsubishi Eclipse 2G podłącze tak samo jak Eclipse 1G z instrukcji ze strony ecu master? i czy te kabelki co trzeba podpiąć wystarczą czy trzeba coś więcej?
to zależy które 2g bo silników były kilka rodzajów (420a, 4g63 n/a, 4g63T, 4g64) z tym że większość z nich była tzw "politowa i przedliftowa" gdzie pinouty były różne... a ten z 1g jest już zupełnie inny o którym 2g mowa?Darksoft91 wrote:witam.
-
mowa tu o 4g63 N/A. 97 rok komputer na 4 wtyczki.
pinout w dużej mierze pokrywa się z tym z 4g63T, napisz pod ak@ecumaster.com kolega sprobuje pomoc Ci ze schematem połączenia.
-
dzieki GOLDI napisalem. mam nadzieje ze uzyskam pomoc. jeszcze raz dzieki