Stan obecny:
- renault megane coupe z 2000r z wpakowanym silnikiem od RS'a (megane II F4RT 225KM w serii)
- komp ecumaster
- sonda szerokopasmowa bosh
- przepustnica na linke
Chce dolozyc (albo mechanik, albo sam do tego sie przybiore jak znajde czas):
- czujnik EGT (mam wskaznik greedy z termopara i chyba by sie nadala termopara, a jak nie to dokupie specjalnie do ECU)
- czujnik cisnienia oleju
- czujnik temp oleju
- czujnik cisnienia paliwa
- sprobowac podlaczyc oryginalny czujnik poziomu paliwa tak by na liczniku pokazywalo tak jak oryginalnie poziom oleju przy uruchamianiu autka, lub podlaczyc go do ECU tak by np wywalalo check engine przy niskim poziomie). Nie smiejcie sie ze taki duperel chce, ale zajechalem ostatni silnik, gdy miska olejowa dostala jakims kamykiem spod kol, zrobila sie dziurka i jak zapalila sie czerwona lampka na desce to jak silnik zszedl z obrotow to jzu panewka byla zatarta, a silnik pracowal jak w traktorze

Potrzebuje:
- dobrego tunera z ktorym moglbym wspolpracowac co jakis czas by moje fanaberie wystrajal na ecumasterze. chcialbym by to byl ktos z okolic Olsztyna, ale wiem, ze pewnie bede musial gdzies dalej z tym jezdzic.
Co niedomaga:
- odkrecajace sie szpilki, sruby turbo, przez co po jakims czasie (tak mniemam ze to od tego) mam bledy sondy, ogolnie silnik pracuje inaczej itp. Zawsze jak zauwaze, ze silnik pracuje dziwnie to wiem ze mam nieszczelnosci, wypalona uszczelke kolektor/turbo i zapewne brak wszystkich szpilek

- jesli chodzi o samo strojenie - bardzo niskie obroty na mocno rozgrzanym silniku - silnik gasnie czesto przy puszczeniu gazu na luzie - probowalem sam podsterowac, ale mam za nikla wiedze i mimo ze wydaje mi sie ze obroty powinny byc wyzsze to autko mnie nie slucha

- wypadanie zaplonow przy normalnej jezdzie (tak mi sie wydaje - chodzi o to ze jak staram sie trzymac rowno np niskie obroty to "slysze" jak co ktorys zaplon jest nie udany, rura wydechowa tez obkopcona wtedy jest - byc moze jest bezposredni zwiezek z nieszczelnosciami w wydechu)
- czeste strzaly z wydechu - byc moze jest bezposredni zwiazek z nieszczelnosciami z wydechu
Sumujac, potrzebuje tunera, ktory nie patrzac na stary program wystroi najlepiej wszystko od zera lub ewentualnie wgra mapy ktore chodzily mu ladnie na silniku F4RT z RS'a.