1jz trigger problem

Wszystko o EMU
Locked
szpakerson
1jz trigger problem

Post by szpakerson » Sun May 31, 2015 9:43 pm

panowie mam problem z odpaleniem 1jz gte. wszystko kablowo wygląda że jest ok, na oscyloskopie w emu przebiegi primary i secondary wygladaja w zasadzie identycznie tylko sa delikatnie przesuniete w czasie wzgledem siebie. wydaje mi sie to nie mozliwe aby dwa czujniki widziały to samo jezeli czujnik wału ma 12 zebów a wałka 1. testowo puściłem kabel ekranowany na czujnik wałka poza wiązką żeby wykluczyć jakies szumy itp, bez rezultatu. co ciekawe po odpięciu czujnika wału zniknął odczyt z wałka a z wału był odczyt (!?) co nie powinno być możliwe bo wtyczka jest wypięta. jest szansa że mam jakiś błąd w kablach ale nie wygląda to na to bo kable dzwonią we właściwych miejscach, masy czujników podpięte do b18 (sensors gnd). A może to błąd emu, że duplikuje mi sygnał z primary do secondary?

szpakerson

Re: 1jz trigger problem

Post by szpakerson » Sun May 31, 2015 9:48 pm

tak jeszcze teraz sie zastanawiam czy może masa z cewek nie robi problemu? mam cewki z tfsi cop które wymagaja podpięcia dwóch mas. jedna do budy a druga mam wpiętą (ecu gnd) do b18 w emu. może to powodować jakieś komplikacje?

Kisielisodd
ECUMASTER TEAM

Post by Kisielisodd » Mon Jun 01, 2015 9:58 am

Problem leży w złym podpięciu sygnałów z czujnika wałka i wału. Oddaj samochód komuś kto się na tym zna, szkoda uszkodzić silnik, skoro na początku popełnia się szkolny błąd.

szpakerson

Post by szpakerson » Mon Jun 01, 2015 3:19 pm

puściłem nowe przewody sygnałowe w ekranie na obydwa czujniki, ekrany zmasowane po jednej ze stron, czujniki podpiete wspólną masą do b18. Nie bardzo rozumiem gdzie szkolny błąd mógł się pojawic, naprowadź proszę jeśli wiesz gdzie może leżeć problem.

Kisielisodd
ECUMASTER TEAM

Post by Kisielisodd » Tue Jun 02, 2015 11:17 am

Jeżeli masz Wątpliwości musisz koniecznie przysłać urządzenie do nas a my je sprawdzimy.

Locked